Спеціальні потреби

У США з боротьби за президентство вийшов Піт Буттиджеч - популярного кандидата-гея називали альтернативою Байдену


Піт Буттиджеч з чоловіком Частеном Буттиджечем у квітні 2019-го року на мітингу-оголошенні початку президентської кампанії
Піт Буттиджеч з чоловіком Частеном Буттиджечем у квітні 2019-го року на мітингу-оголошенні початку президентської кампанії

Піт Буттиджеч вийшов з передвиборчих перегонів у США. Про це мер міста Сауз-Бенд, штат Індіана оголосив 1 березня у промові до своїх прихильників.

Численні оглядачі відзначають, що Буттиджеч - відкритий гей - заклав прецедент прийняття політичним мейнстрімом політика-представника ЛГБТ. Буттиджеч "вибив" з кампанії більш досвідчених політиків та сприймався, як більш центристський кандидат на тлі значно більш ліберальних позицій таких кандидатів, як Берні Сандерс та Елізабет Воррен. Буттиджеча на певному етапі називали альтернативою екс-віце-президенту США Джо Байдену, чия здатність мобілізувати виборців ставиться під сумнів на тлі успіхів сенатора-демократа Берні Сандерса.

Примітка: у новинах на сайті Української служби "Голосу Америки" прізвище кандидата "Буттиджеч" також подавалось як "Бутиджидж".

Інформаційна агенція Reuters назвала "мера Піта" "першим кандидатом, який відкрито декларує свою належність до ЛГБТ, який реально змагався за номінацію".

Колумніст видання Time Крістофер Хейл відзначив, що Буттиджеч "військовий ветеран, віруюча людина, та колишній мер Сауз-Бенд став наймолодшим кандидатом, та першою ЛГБТ особою, яка виграла президентські праймеріз, чи кокус в історії Сполучених Штатів".

У травні минулого року видання Time помістило Буттиджеча та його чоловіка Частена на обкладинку, назвавши його кампанію "безпрецедентною".

«Наша мета завжди полягала в тому, щоб об’єднати країну проти Дональда Трампа і перемогою утвердити добу наших цінностей. Тож мусимо визнати, що на цьому етапі передвиборчих перегонів найкращим способом досягти цих цілей стане завершення передвиборчої кампанії та допомога нашій партії та країні», – заявив Буттиджеч.

Він також пообіцяв робити все від нього залежне, щоб наступним американським президентом став кандидат від Демократичної партії. Водночас політик не оголосив підтримку конкретному кандидату від демократів.

На початку лютого Буттиджеч переміг кокус у штаті Айова. Тепер у передвиборчій кампанії Демократичної партії лишились 5-ро кандидатів: Берні Сандерс, Джо Байден, Майкл Блумберг, Елізабет Воррен та Емі Клобучар.

У вівторок, 3 березня, 14 штатів та територія США проведуть внутрішньопартійні вибори – праймериз та кокуси.

Вибори президента у Штатах відбудуться 3 листопада 2020 року.

Дивіться також: Люксембург скасував плату за проїзд на увесь громадський транспорт

Люксембург скасував плату за проїзд на увесь громадський транспорт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG