Спеціальні потреби

США не мають доказів причетності Ірану до планування чи організації нападу на Ізраїль - глава Пентагону 


Міністр оборони США Ллойд Остін: США не знали про планований напад ХАМАСу, інакше «ми б поділилися цим з Ізраїлем».
Міністр оборони США Ллойд Остін: США не знали про планований напад ХАМАСу, інакше «ми б поділилися цим з Ізраїлем».

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США не мають інформації, яка б свідчила про причетність Ірану до планування чи організації атаки на Ізраїль. Про це він заявив у четвер, 12 жовтня, після засідання НАТО у Брюсселі.

"Ми не бачили жодних ознак того, що Іран брав участь у плануванні чи виконанні цієї атаки. Це те, на чому ми зосереджуємось, але наразі немає жодних ознак того, що це було так", – сказав Остін.

Він додав, що Іран «має довгий досвід» підтримки ХАМАСу, але щодо цієї атаки прямих доказів участі Ірану немає.

"Це стосунки, які тривають роками. Але, у питанні їхньої активної участі в плануванні та виконанні цієї атаки, ми не бачили жодних ознак цього”, – заявив глава Пентагону.

Остін також додав, що США не мали жодноїʼ інформації про планування цієї атаки заздалегідь. “З точки зору попередження заздалегідь, що це має статися, звичайно, ми б поділилися цим з Ізраїлем. Але наскільки мені відомо, у нас цієї інформації не було”.

Міністр оборони США також повідомив, що США не ставили для Ізраїлю жодних вимог щодо користування озброєнням, яке Вашингтон постачає Тель-Авіву.

“Ми не ставили жодних умов щодо надання їм цього обладнання. Вони професійні військові, там управляє професійне керівництво. Ми сподіваємось і очікуємо, що вони будуть робити правильні речі у виконанні своєї кампанії. Ми залишимо їм самим право визначити, як виглядатимуть їхні операції”, - сказав Ллойд Остін.

Як повідомляв Голос Америки, наразі в Ізраїлі перебуває Держсекретар США Ентоні Блінкен на знак солідарності після атаки ХАМАСу.

За словами держсекретаря, США дотримуються обіцянок підтримки, постачаючи боєприпаси для поповнення ізраїльського “Залізного купола” разом з іншими оборонними матеріалами. Чотири вантажі американської військової підтримки вже прибули до Ізраїлю, і ще частина в дорозі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG