Спеціальні потреби

Міноборони США заявило про надання Україні пакету безпекової допомоги обсягом у 150 мільйонів доларів


Міноборони США оголосило про надання Україні пакету допомогу обсягом у 150 мільйонів доларів, що є останньою частиною фондів виділених Конгресом в рамках "Інціативи безпекової допомоги Україні" на 2021 фінансовий рік. До пакету входять підготовка, устаткування, та послуги радників, які допоможуть українським силам зберегти територіальну ціліснсть, захистити кордони та покращити взаємодію із НАТО. Відповідну заяву розміщено на сайті Міноборони США.

У заяві відзначається, що надання пакету допомоги стало можливим із сертифікацією "достатнього прогресу України у царині оборонних реформ цього року", як цього вимагає законодавство США.

Заява вказує, що з 2014-го року США виділили на безпекову допомогу Україні понад 2,5 мільярда доларів.

Як відзначили у Міноборони США, Америка буде продовжувати посилювати стратегічне оборонне партнерство з Україною, у тому числі через "передачу оборонної летальної допомоги" та сприятиме необхідним реформам в Україні.

"Міноборони заохочує Україну продовжувати впроваджувати реформи щоб: краще гармонізувати оборонну галузь України з ключовими принципами демократичного цивільного контролю за військовими; ухвалити стратегію оборонної галузі, яка краще підтримує потреби Збройних сил України, посилює економічну конкурентоспроможність України, та покращує корпоративне управління; запровадити механізми контролю прямих іноземних інвестицій на основі інтересів національної безпеки; збільшити ефективність та прозорість у галузі оборонних поставок; та просунути реформу менеджменту людських ресурсів, щоб гармонізувати ЗСУ із системою менеджементу кар'єрного зростання західного типу", - йдеться у заяві.

Заяву Міноборони США привітав президент України Володимир Зеленський, який відзначив, що вдячний Білому дому за важливий внесок у порятунок життів українських військових та посилення українського війська.

Дивіться також: Час-Тайм. Саміт лідерів Великої Сімки: підсумки першого дня

Час-Тайм. Саміт лідерів Великої Сімки: підсумки першого дня
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG