Спеціальні потреби

У США відзначають 71 річницю атаки на Перл-Гарбор


У п'ятницю в США відзначають 71 річницю атаки Японії на американську військово-морську базу Перл-Гарбор на Гаваях.

7 грудня 1941 року, японські винищувачі-бомбардувальники атакували військову базу близько 8 ранку за місцевим часом. В результаті нападу понад 2400 американців загинули, п'ять бойових кораблів були потоплені і США були змушені вступити в Другу світову війну.

У цей день, Служба національних парків у Вашингтоні проведе пам'ятну церемонію біля меморіалу учасникам Другої світової війни. Церемонія запланована точно на той час, коли сталася атака.

Очікується, що в самому Перл-Гарборі збереться чимало людей біля центру для відвідувачів і меморіалу, спорудженого над потонулим в результаті атаки лінкором «Аризона». Спочилий на дні гавані корабель є нагадуванням про день, який тодішній президент США Франклін Рузвельт назвав «днем вічної ганьби».

7 грудня, через день після нічим не спровокованого нападу, США оголосили війну Японії. 11 грудня 1941 союзники Японії, Німеччина та Італія, оголосили війну США. Таким чином, США стали одним з учасників цього глобального конфлікту.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG