Спеціальні потреби

Католицьких єпископів закликали оголосити Папу Франциска єретиком


​Автори листа засудили позицію понтифіка щодо низки питань, від причастя для розлучених до релігійного різноманіття

Дев'ятнадцять католицьких священиків і вчених закликали єпископів оголосити Папу Римського Франциска єретиком. Це вже не перша атака ультраконсерваторів на понтифіка через розбіжності з різних питань, від причастя для розлучених до релігійного різноманіття.

Найбільш помітний представник групи – отець Ейдан Ніколс, 70-річний британський священик з ордену домініканців, автор численних книг, і один із найбільш шанованих теологів в англомовному світі. Решта учасників ініціативи не настільки відомі.

Автори закликають єпископів «у терміновому порядку зайнятися проблемою публічної прихильності папи Франциска до єресі» та закликати його «відректися від висловлених ним єретичних ідей»

«Ми зробили це, як крайній захід, щоб відреагувати на подальшу шкоду, якої завдають слова та дії Папи Франциска протягом декількох років, і яка стала причиною однієї з найсерйозніших криз в історії Католицької церкви», – йдеться в 20-сторінковому листі.

У листі стверджується, що папа Франциск занадто сильно пом'якшив позицію церкви щодо низки питань. Автори вважають, що він недостатньо різко засуджує аборти і занадто терпимо ставиться до геїв, протестантів і мусульман.

Лист був опублікований у вівторок на консервативному католицькому сайті LifeSiteNews, який не раз ставав платформою для критики на адресу Папи Римського. Минулого року сайт опублікував документ, в якому колишній посол Ватикану у Вашингтоні, архієпископ Карло Марія Вігано, закликав понтифіка покинути посаду

Офіційний представник Ватикану ніяк не прокоментував лист, що містить десятки виносок, цитат із Біблії, висловлювань попередніх понтифіків і окрему бібліографію. Автори листа закликають громадськість підписати онлайн-петицію.

Автори закликають єпископів «у терміновому порядку зайнятися проблемою публічної прихильності папи Франциска до єресі» та закликати його «відректися від висловлених ним єретичних ідей».

Дивіться також: Гонтарева про Лондон, свою нову книгу, Приватбанк і пораду Зеленському

Гонтарева про Лондон, свою нову книгу, Приватбанк і пораду Зеленському
please wait

No media source currently available

0:00 0:14:58 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG