Спеціальні потреби

Китайським пандам продовжено термін проживання у США


Одна із домовленостей, яких було досягнуто під час недавнього візиту президента Китаю до американської столиці, особливо втішить фанатів китайських гігантських панд. Улюбленці Національного зоопарку у Вашингтоні Мей-Шонг та Т’єн-Т’єн отримали новий дозвіл на проживання в Америці. Згідно з підписаною Китаєм і США угодою про спільні дослідження та розведення панд, вони залишаться у Вашингтоні ще наступні п’ять років.

У момент, коли офіційні особи США та Китаю оголошували про підписання угоди щодо панд, Мей-Шонг та Т’єн-Т’єн саме снідали бамбуковими пагінцями та фруктовими паличками, які зроблені з яблук, груш та замороженого соку.

У Національному зоопарку Вашингтона офіційні особи з двох країн підписали новий «Дозвіл про спільні дослідження та розведення гігантських панд». Це означає, що два найпопулярніших жителя зоопарку залишаться тут ще на п’ять років. Вашингтон став для них домівкою 10 років тому.

Директор зоопарку Деніс Келлі каже, що саме розведення панд – це головне завдання співпраці. Для цього запросять експертів з китайського дослідницького центру панд, який знаходиться у місті Волонг, що у провінції Сичуань.

Келлі зазначив, що коли у панд народяться малята, вони залишаться у вашингтонському зоопарку до чотирирічного віку.

Мей-Шонг і Т’єн-Т’єн уже були батьками в 2005 році. Їхнє маля Тай Шан повернули до Китаю за рік після народження.

Міністр внутрішніх справ США Кен Салазар каже, що панди символізують партнерство між Америкою та Китаєм. Він зауважує, що підписана угода – вигідна для всіх – науковців, політиків, а перша за все - для гігантських панд:

«Гігантські панди – це один із видів тварин, яким загрожує зникнення. У світі залишилося всього 1600 панд і тому весь світ хоче зберегти їх для наступних поколінь».

Якщо гігантські панди не народять маля у наступні два роки, Америка обміняє їх на нову пару з Китаю. Панди, як і їхнє потомство, є власністю Китаю.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG