Спеціальні потреби

США оголосять новий пакет допомоги для України


Фото: українські військові проводять постріли по російських позиціях в Запорізькій області, 24 червня 2023 року
Фото: українські військові проводять постріли по російських позиціях в Запорізькій області, 24 червня 2023 року

ВАШИНГТОН (Reuters) – Сполучені Штати планують оголосити у вівторок про новий пакет військової допомоги для України на суму до 500 мільйонів доларів, що засвідчить рішучість США допомагати Україні, в той час, як Москва розбирається зі спробою повстання бойовиків "Групи Вагнера".

За словами двох американських чиновників, цей пакет включатиме техніку для сухопутних сил, в час, коли Україна інтенсифікує контрнаступ. За словами двох американських чиновників, повідомляє Reuters, очікується, що до пакету також увійдуть 30 бойових машин Bradley і 25 бронетранспортерів Stryker, сказав один із посадовців.

В рамках пакету допомоги Україна отримає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), протитанкову зброю, включаючи Javelin, і боєприпаси для зенітних систем Patriot і Stinger, за словами чиновників, які побажали залишитися анонімними.

Посадовці вказали, що склад допомоги в новому пакеті ще остаточно не сформовано.

Білий дім відразу не відповів на запит про коментар.

Передача допомоги здійснюватиметься в рамках президентських повноважень, які дозволяють американському президентові передавати оснащення із запасів США без схвалення Конгресу під час надзвичайної ситуації.

Поставки надійдуть з надлишкових запасів США.

Пакет допомоги у сфері безпеки стане 41-м, схваленим Сполученими Штатами для України з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG