Спеціальні потреби

Безпека Ізраїлю та завершення війни у регіоні неможливі без створення палестинської держави – Держдеп


У питанні ймовірності створення палестинської держави погляди союзників – США та Ізраїлю – розходяться. AP Photo/Nathan Howard
У питанні ймовірності створення палестинської держави погляди союзників – США та Ізраїлю – розходяться. AP Photo/Nathan Howard

Не існує способу вирішити довгострокові проблеми безпеки Ізраїлю в регіоні та короткострокові проблеми відновлення Гази без створення палестинської держави. Про це заявив під час брифінгу 19 січня речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Напередодні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль повинен мати контроль безпеки над усією територією на захід від річки Йордан та що він виступає проти “будь-якої палестинської державності, яка не гарантує безпеку Ізраїлю”.

У питанні ймовірності створення палестинської держави погляди союзників – США та Ізраїлю – розходяться, пише Reuters.

На думку Вашингтона, рішення про створення двох держав є єдиним можливим способом встановлення тривалого миру в регіоні, нагадує інформагентство.

Міллер наголосив, що, незважаючи на розбіжності, підтримка з боку США їхнього давнього союзника Ізраїлю залишається незмінною.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG