Спеціальні потреби

У відставку подав уряд Палестинської автономії


Прем’єр-міністр Палестинської автономії Салам Файяд
Прем’єр-міністр Палестинської автономії Салам Файяд

У рамках планованих змін у відставку подав Кабінет міністрів Палестинської автономії. Проте, як передбачається, прем’єр-міністр Салам Файяд залишиться на посаді.

Офіційні особи кажуть, що кабінет подав у відставку в понеділок. Президент Махмуд Аббас, як гадають, доручить Файяду сформувати новий уряд після консультацій з різними палестинськими угрупованнями. Цей процес, як вважається, триватиме кілька тижнів.

Президент Аббас погодився ввести зміни до уряду через кілька днів після того, як – під тиском з боку масових протестів – у відставку подав президент Єгипту Госні Мубарак. У відповідь на відставку Мубарака в інших країнах арабського світу почулися заклики до політичних реформ.

Базовний у Рамаллі уряд Махмуда Аббаса також повідомив в суботу, що до вересня цього року відбудуться президентські й законодавчі вибори на Західному березі та в секторі Газа.

Однак екстремістське угруповання Гамас, яке контролює сектор Газа, відкинуло ці плани, кажучи, що воно не визнає влади Аббаса, якого чотирирічний президентський термін закінчився у 2009 році, але був продовжений на невизначений час.

Угруповання Гамас здобуло парламентську більшість на виборах у 2006 році і рік пізніше усунуло сили угруповання Фатх із сектора Газа. З того часу обидві сторони очолили суперницькі уряди на Західному банку і в секторі Газа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG