Спеціальні потреби

Пакистан посилює заходи безпеки після атак на святиню у Лагорі


Представники пакистанських органів влади посилюють заходи безпеки у всіх місцевостях із релігійними об’єктами в Пакистані. Це зроблено після двох атак здійснених смертниками у мусульманській святині у східному місті Лагор.

В результаті цієї атаки загинуло 42 людей, а щонайменше 180 осіб зазнали поранень. Нападники активізували вибухові пристрої у багатотисячному натовпі молільників у суфійській святині Дата Дурбар.

Поліція каже, що ведуться розслідування, а експерти намагаються ідентифікувати тіла двох смертників. Згідно з їх повідомленням, один нападник підірвав себе на подвір’ї храму, а інший – у підвалі, де молільники здійснювали ритуал обмивання перед молитвою.

Поліція посилила заходи безпеки довкола мечетей під час молитовних відправ із наміром захисту молільників, а на вулиці Лагору вийшли демонстранти в знак протесту проти нападів.

Представники уряду підозрівають, що ці терористичні атаки здійснили екстремісти пакистанського Талібану, який однак заперечує ці звинувачення.

Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані засудив ці напади, як також і Сполучені Штати.

Прем’єр-міністр Гілані сказав, що святиня в Лагорі має особливе значення для всіх пакистанських мусульман і що ця атака вказує на те, що нападники не числяться з ніякими і нічиїми релігійним переконанням, чи віроісповідуваннями.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун також піддав осудові ці самогубні терористичні напади і назвав їх зловісними. А чільний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Аштон зазначила, що атаки у Лагорі - це ще один приклад великої загрози від тероризму і екстремізму у Пакистані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG