Спеціальні потреби

Пакистанські бойовики заперечують зв’язок з ув’язненим лікарем


Пакистанське войовниче ісламістське угруповання Лашкар-е-іслам заперечило будь-які зв’язки з лікарем, який допоміг ЦРУ США виявити Осаму бін Ладена.

Члени угруповання заявили, що вони не підтримували жодних зв’язків з лікарем Шакілем Афріді. Вони назвали його зрадником і ворогом ісламу, кажучи, що самі його покарали б, якщо б мали таку можливість.

В оприлюдненому у середу судовому документі вказується на те, що районний суд у Хайбері на північному заході Пакистану визнав Афріді винним у підтримці місцевих бойовиків. У рішенні суду зазначається, що лікар зустрічався з командирами угруповання Лашкар-е-іслам, надаючи їм медичну та фінансову допомогу.

Минулого тижня Афріді було засуджено до 33 років позбавлення волі. Його звинуватили у співпраці з ЦРУ та організації фіктивної кампанії вакцинації населення з метою перевірити припущення, що Осама бін Ладен і його родина переховуються в пакистанському місті Абботтабаді. Там, у травні минулого року, сили спецпризначення США ліквідували лідера терористичної мережі аль-Кайда.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG