Спеціальні потреби

Пакистан потребує мільярди доларів на відбудову після повеней


Представник Пакистану в Об’єднаних Націях заявив, що його країні потрібні мільярди доларів для відбудови інфраструктури країни пораженої повінню.

Посол Замір Акрам назвав суму в 2,5 мільярда доларів, яку потрібно лише для відновлення зруйнованого стихією північного регіону країни. За його передбаченнями, забере щонайменше 5 років для того щоб країна змогла подолати завдану масштабними повенями шкоду.

Посол Акрам також остеріг, що знищене сільське господарство і втрата врожаїв, як для внутрішнього споживання так і на експорт, призведуть до загальнопоширеної нестачі харчових припасів, безробіття і бідності в країні.

Представники ООН повідомили, що допомогу поки що отримала лише частка людей із 6 мільйонів жертв повеней у Пакистані, яким конче потрібні харчі і питна вода.

Об’єднані Нації кажуть, що, як дотепер, надійшло лише 35% з 460 мільйонів доларів допомоги від міжнародної громадськості, до якої вони звернулись у цій справі минулого тижня.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG