Спеціальні потреби

Суд у Пакистані зняв звинувачення у блюзнірстві з молодої християнки


Суд в Ісламабаді закрив справу про блюзнірство щодо Корану проти звинуваченої в цьому розумово відсталої християнської дівчинки.

За повідомленням, суд вищої інстанції задовольнив прохання адвоката Рімши Масіх Абдула Гаміда закрити справу, яка викликала широкий відгук як у Пакистані, так і за кордоном.

У вересні, суд нижчої інстанції звільнив Рімшу, арештовану в серпні, під заставу після того, як у Пакистані посилилися заклики звільнити її. До цього призвів арешт мусульманського духівника, який, ймовірно, сфальсифікував звинувачення проти дівчинки. Його затримали після того, як свідки повідомили, що бачили, як він сам підкинув сторінки Корану у торбинку Рімши.

Медична комісія раніше визнала, що розумовий стан дівчинки «не відповідає її вікові», визначеному як 14 років.

Християнку Рімшу Масіх арештували в одному з бідних районів Ісламабада після того, як сусіди-мусульмани заявили, що вона спалювала сторінки з Корану.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG