Спеціальні потреби

У Пакистані загинуло восьмеро ісламських екстремістів


Представники пакистанських збройних сил кажуть, що ймовірно американський безпілотник завдав удару, від якого загинуло щонайменше восьмеро екстремістів. Інцидент стався в північно-західному районі країни неподалік кордону з Афганістаном.

Операцію було проведено в середу в Датта Хел у племінному районі Північний Вазиристан.

Офіційні особи кажуть, що загинуло шестеро місцевих осіб і двоє іноземців. Подробиці і кількість загиблих не були підтверджені з незалежних джерел, оскільки журналістам заборонено подорожувати до того району.

Сполучені Штати чинять тиск на Пакистан, щоб він нищив опорні пункти екстремістів у північно-західних племінних районах країни на кордоні з Афганістаном. У тих районах переховуються екстремісти Талібану, аль-Кайди та менших угруповання, таких як Тагрікі Талібан, а також іноземні бойовики – узбеки та уйгури.

Пакистанські збройні сили кажуть, що від початку наступальної операції у червні, вони знищили вже сотні імовірних екстремістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG