Спеціальні потреби

Пакистанські війська ведуть операції проти бойовиків Талібану


Пакистанці протестують проти атаки екстремістів на школу та вбивства учнів
Пакистанці протестують проти атаки екстремістів на школу та вбивства учнів

Пакистанські офіційні особи повідомили, що в результаті повітряних ударів і операції сухопутних військ було знищено 58 бойовиків Талібану. Це сталося після того, як екстремісти атакували школу в місті Пешавар, що в північно-західному районі країни, і вбили 149 людей, переважно дітей.

У час, коли в Пакистані розпочався третій день всенаціональної жалоби, війська здійснили засідку і знищили щонайменше 50 екстремістів у районі Хайбер, що неподалік кордону з Афганістаном. Ще вісьмох екстремістів знищено в південно-західній провінції Белуджистан. Серед убитих був високопоставлений командир талібів.

Масове вбивство у школі в Пешаварі, яка була під адміністрацією пакистанських збройних сил, викликало шок у світі та спонукало прем’єр-міністра Наваза Шаріфа скасувати мораторій на смертну кару.

У четвер командувач пакистанських збройних сил підписав смертні вироки шістьом «консервативним терористам».

Збройні сили не оприлюднили прізвищ засуджених, і місцеві ЗМІ повідомили, що вони будуть названі щойно після виконання вироків.

Вироки не підлягають апеляції, і в’язні будуть страчені через повішення протягом наступних кількох днів.

Як повідомлено, засуджені пов’язані з рейдом екстремістів на штаб-квартиру збройних сил у Равалпінді і спробою вбивства колишнього президента Первеза Мушаррафа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG