Спеціальні потреби

У результаті повітряного удару в Пакистані загинуло 27 екстремістів


Представники Міністерства оборони Пакистану повідомили, що військові літаки бомбардували ймовірні схованки угруповання Талібан у племінних районах неподалік кордону з Афганістаном, у результаті чого загинуло 27 екстремістів.

Офіційні особи заявили у вівторок, що ранкові удари були скеровані проти об’єктів у Північному і Південному Вазиристані. Це четвертий такий удар від 20 лютого. Військово-повітряні сили здійснюють атаки з часу провалу мирних переговорів з пакистанським Талібаном на початку цього місяця.

У понеділок пакистанські посадовці заявили, що озброєні особи вбили високопоставленого командира пакистанського Талібану в Північному Вазиристані, що неподалік кордону з Афганістаном. Асматулла Шагін загинув у перестрілці в понеділок, коли подорожував у районі Дарга-Манді у Північному Вазиристані.

Місцеві посадовці заявили, що за його смерть відповідальність несуть суперницькі екстремісти, але поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку.

Шагін був тимчасовим начальником Талібану після того, як торік, у результаті ймовірної атаки американського безпілотника, загинув колишній головнокомадувач Гакімулла Мегсуд. Пізніше його замінив нинішній командувач мулла Фазлулла.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG