Спеціальні потреби

Пакистан відкидає заклики до участі у конференції в справі Афганістану


Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані на брифінгу в Карачі
Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані на брифінгу в Карачі

Пакистан відкинув міжнародні заклики до передумання свого рішення про бойкот запланованої на наступний тиждень міжнародної конференції з питань Афганістану.

Пакистанський уряд вирішив не брати участі у запланованованому на п’яте грудня саміті в Бонні, щоб таким чином запротестувати проти натовського авіаудару в середу на військові пости, в результаті якого загинули 24 пакистанські військовослужбовці. Інцидент стався в суботу неподалік кордону з Афганістаном.

У середу прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Гілані ознайомив репортерів із змістом телефонної розмови з президентом Афганістану Гамідом Карзаєм, яку він мав день раніше, і в якій Карзай просив його передумати рішення про участь у конференції.

Прем’єр-міністр Гілані сказав Карзаю, що Пакистан не може відігравати конструктивної ролі в афганському мирному процесі доти, доки не будуть запевнені його безпека і цілісність.

Пакистанський лідер сказав, що він порадив президенту Карзаю, щоб той розмовляв зі Сполученими Штатами про те, що територія Афганістану використовується проти Пакистану.

Пакистанський уряд зареагував на натовську атаку тим, що закрив шлях постачання військ НАТО в Афганістані, який проходить через територію Пакистану і наказав американському персоналу протягом двох тижнів забратися з бази військово-повітряних сил у провінції Балуджистан.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG