Спеціальні потреби

Пакистан: кількість жертв бомбового нападу зросла до 81


За повідомленням влади Пакистану, кількість жертв у людях внаслідок бомбового нападу на історичну християнську церкву Всіх Святих зросла до 81. Втім християни по всій країні заблокували дороги на знак протету проти цього теракту і неспроможності уряду захистити їх.

У повідомленні зазначається, що ще троє людей померло у понеділок - через день після того, як дві бомби вибухнули біля церкви у Пешаварі на північному заході країни. Представники лікарень сказали, що 120 осіб отримали поранення і чимало з них перебувають у важкому стані.

За деякими даними, після недільного молебня віряни почали виходити з церкви коли сталися вибухи. Сереж жертв - жінки і діти та два мусульманські поліцейські.

Відповідальність за теракт взяв на себе рух, пов’язаний із Талібаном, кажучи, що напад був помстою за повітряні удари безпілотників США по об’єктах Талібану й аль-Кайди на кордоні Пакистану з Афганістаном.

Християни в Пакистані становлять 2% 180-мільйонного населення. Хоча їх часто утискають, напади на них є рідкістю.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG