Спеціальні потреби

Нападники-смертники здійснили атаку на відділення пакистанської поліції


Пакистанські офіційні особи повідомили, що нападники-смертники заатакували поліцейське відділення в північно-західному районі країни. Загинуло щонайменше шестеро людей.

Відповідальність за атаку, яка сталася в понеділок поблизу міста Банну, взяло на себе угруповання Талібан.

Офіційні особи кажуть, що екстремісти заатакували поліцейське відділення гранатами і ракетами, в результаті чого спалахнула одногодинна перестрілка з поліцією. Загинуло троє нападників, проте, за повідомленням офіційних осіб, одному з екстремістів вдалося втекти.

Також загинуло троє поліцейських і стільки ж цивільних, та восьмеро отримало поранення.

Місто Банну розташоване в провінції Хайбер-Пахтунхва при в’їзді до племінного району Північний Вазиристан, який є центром діяльності екстремістів Талібану і аль-Кайди.

Представник Талібану заявив, що атака була відплатою за вбивство минулого місяця племінника командира екстремістів Байтулли Мехсуда. Сам Мехсуд загинув від атаки американського безпілотника у 2009 році.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG