Спеціальні потреби

Судове слухання у справі Первеза Мушаррафа відстрочено


Перше слухання суду у справі колишнього пакистанського лідера Первеза Мушаррафа, якого звинувачують у державній зраді, відстрочено з приводу загрози бомбової атаки.

Офіційні особи в Ісламабаді заявили у вівторок, що слухання відстрочено після того, як неподалік дороги, якою Мушарраф мав їхати до суду, знайдено вибуховий пристрій.

Поліція повідомила, що неподалік резиденції Мушаррафа в Ісламабаді знайдено п’ять кілограмів вибухівки, детонатори і два пістолети.

Суддя постановив, що наступне судове слухання відбудеться першого січня.

Справа з державною зрадою стосується рішення Мушаррафа із 2007 року про припинення дії Конституції і запровадження надзвичайного стану. Якщо Мушаррафа визнають винним, йому загрожує смертна кара або довічне ув’язнення.

Мушаррафу загрожує також кілька інших звинувачень, що стосуються його правління між 1999 і 2008 роками. Одне з них пов’язане із замахом на колишнього прем’єр-міністра Беназір Бхутто у 2007 році. У всіх цих справах його було звільнено на поруки з часу, коли на початку цього року він повернувся до Пакиистану.

Мушарраф буде першим військовим керівником Пакистану, якого судять за зраду в країні, в 66-річній історії якої були три військові державні перевороти.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG