Спеціальні потреби

Екс-посол США в Україні засумнівався, що під Керченським мостом кораблі могли би пройти непоміченими


Захоплені українські кораблі у Керчі. 28-ме листопада.
Захоплені українські кораблі у Керчі. 28-ме листопада.

Екс-дипломат прокоментував заяви Росії про українські кораблі

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, дослідник аналітичного центру Brooking Institution, висловив сумнів у заявах російської влади про те, що захоплені українські кораблі мали наказ "секретно" пройти через Керченську протоку.

Раніше у ФСБ заявили про вилучення на українських кораблях документів, які свідчити по отримання ними наказу "приховано" пройти через Керченську протоку.

Російські посадовці, включно з Путіним, твердять, що українські кораблі мали наказ "секретно" пройти через Керченьку протоку. Серйозно?

Наприклад, фотокопія буцімто контрольного листа артилерійського катера "Нікополь", яка наводиться виданням РБК, міститься слова "під час виконання завдань основні зусилля зосередити на прихованому приході до КЄК та його проході".

Коментуючи дані заявив Пайфер поставив під сумнів саму можливість "секретно" (дане слово вживо самим Пайфером напротивагу термінам "приховано" та "скритно", які використовуються у документах наведених в російських ЗМІ - прим. ГА) пройти через Керченську протоку.

"Російські посадовці, включно з Путіним, твердять, що українські кораблі мали наказ "секретно" пройти через Керченьку протоку. Серйозно? Протока вузька і перегорожена мостом. Росіяни контролюють протоку з обох берегів, а українські кораблі спробували здійснити прохід при денному світлі", - пише Пайфер.

Видання "Українські новини" 3-го грудня повідомило, що суд в Україні Суд дозволив правоохоронцям вилучити указ Президента Петра Порошенка та рішення РНБО про перехід кораблів ВМС України в Азовське море. Судове рішення є частиною розслідування нападу на українські кораблі у Керченські протоці.

Дивіться також: Росія має звільнити українських моряків та кораблі - Столтенберґ

Росія має звільнити українських моряків та кораблі - Столтенберґ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG