Спеціальні потреби

Опитування Голосу Америки : Українці хочуть санкцій щодо чиновників


90 % учасників он-лайн опитування вважають, що ПАРЄ має причини заморозити банківські рахунки українських чиновників та не видавати їм візи.

Більшість із майже тисячі (992) учасників он-лайн опитування Голосу Америки вважають виправданим намір ПАРЄ застосувати санкції проти українських посадовців.

Голосування щодо ймовірних санкцій ПАРЄ щодо представників української влади, включно з відомовою чиновникам у візах до європейських країн та замороженням їх фінансових активів на Заході завершилось з такими результатами:

Так - 90%

Ні - 8%

Не знаю - 1%

Як відомо, нещодавно ПАРЄ вперше в офіційних документах застосувала щодо України слово «санкції» . Парламентська асамблея Ради Європи пообіцяла розглянути можливість застосування санкцій щодо української влади у разі, якщо вимоги звільнити лідерів опозиції не будуть виконані. Українська влада, зі свого боку, не демонструє наміру реагувати на вимоги ПАРЄ. Президент Янукович переадресував відповідальність за декриміналізацію статті, за якою засуджено Юлію Тимошенко, до Верховної Ради; під арештом залишається і Юрій Луценко.

Дискусія щодо можливих санкцій та їх виду протягом тижня тривала на сторінці Голосу Америки на сайті Facebook.

Наприклад, Богдан Стасюк зі Львова вважає, що санкції ПАРЄ були би виправданими.

"Європа мала б створити чорні списки причетних до політичних репресій посадовців, офіційно оголосити всіх його фігурантів персонами нон-грата, заарештувати їх банківські рахунки та рахунки олігархів та їх сімей, та нарешті – відмовити державі у наданні кредитів поки не буде припинено репресії", - вважає Богдан .

А от Алекс Вегін додає, що сама інформація про наявність у високопосадовців рахунків за кордоном має бути відома українцям.

"Варто не просто заблокувати банківські рахунки причетних до репресій посадовців, але і оприлюднити інформацію про їх наявність та розмір для українців. Ми маємо право на інформацію. Наприклад «Заблоковано 5 рахунків у банках таких-то країн такої-то людини", - каже Вегін.

Якщо ви вважаєте інакше, або ж хочете висловити власну позицію заходьте на нашу Facebook сторінку. Думки висловлені з приводу Теми Тижня можуть бути процитовані в нашому ефірі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG