Спеціальні потреби

Українські сили “впевнено просуваються” у контрнаступі - глава Пентагону після засідання НАТО  


Міністр оборони США Ллойд Остін. REUTERS/Johanna Geron
Міністр оборони США Ллойд Остін. REUTERS/Johanna Geron

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на засіданні НАТО у Брюсселі союзники обговорили, серед іншого, виконання рішень, ухвалених на саміті НАТО у Вільнюсі щодо допомоги України, і узгодили свої подальші кроки в цьому напрямку.

“Українські війська продовжують впевнено просуватися вперед у контрнаступі. Сьогодні ми обговорили роботу, яку ми виконували разом після Вільнюса щодо виконання цих важливих рішень. Це включало розмови з кількох ключових питань, включаючи стримування та оборону для підтримки України, а також поточні операції НАТО на Західних Балканах та в Іраку”, - сказав Ллойд Остін.

Глава Пентагону запевнив, що допомога Україні з боку США та союзників залишатиметься стабільною. Він також наголосив, що Путіну не вдасться втягнути в цю війну союзників НАТО.

“Дозвольте мені сказати чітко, НАТО – це оборонний альянс. Нас не втягнуть у незаконну війну, яку обрав Путін, але ми будемо відстоювати право України на захист. Ми продовжуватимемо зміцнювати цей альянс для вирішення майбутніх викликів і захищатимемо суверенітет і територію кожного союзника по НАТО. Відданість Америки цій місії є твердою, як і наша прихильність п’ятій статті [статуту НАТО - ред.]", - наголосив міністр оборони США Ллойд Остін.

Загалом переговори у Брюсселі Остін назвав “продуктивними”. “Я надзвичайно пишаюся всім прогресом, якого досягло НАТО. У нас ще багато чого потрібно зробити, але ми зробимо це разом. І ми будемо виконувати зобов’язання, які ми взяли перед собою та один перед одним”, - додав глава Пентагону.

Остін запевнив, що трагедія в Ізраїлі не вплине на підтримку США України. "Ми будемо продовжувати підтримувати Україну та надавати підтримку Ізраїлю якомога швидше та ефективніше".

Глава Пентагону попередив країни, які зацікавлені у нестабільності в світі, що США готові підтримувати партнерів.

Не дозвольте собі помилитись, ми можемо і будемо підтримувати Ізраїль, так само як ми підтримуємо Україну. Сполучені Штати можуть ходити й жувати жуйку одночасно
Ллойд Остін

"Ніхто не повинен намагатися скористатися цим мерзенним нападом ХАМАСу, щоб викликати ще більше кровопролиття або нестабільність. Наша підтримка Ізраїлю є міцною. Ми нагально працюємо, щоб надати Ізраїлю те, що йому потрібно для захисту, включаючи боєприпаси та ракети-перехоплювачі для їхнього "залізного купола". І ми будемо робити це навіть тоді, коли продовжуємо підтримувати народ України, що бореться проти російської агресії. Не дозвольте собі помилитись, ми можемо і будемо підтримувати Ізраїль, так само як ми підтримуємо Україну. Сполучені Штати можуть ходити й жувати жуйку одночасно", - наголосив міністр оборони США.

Серед інших тем обговорення у штаб-квартирі НАТО стала підготовка до саміту Альянсу у Вашингтоні наступного літа, коли НАТО відзначатиме свою 75 річницю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG