Спеціальні потреби

Остін та Умєров обговорили законопроєкт про допомогу США Україні та нагальні потреби ЗСУ


Глава Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони України Рустем Умєров під час зустрічі у Вашингтоні 6 грудня 2023 року. Фото: Roberto Schmidt /AFP
Глава Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони України Рустем Умєров під час зустрічі у Вашингтоні 6 грудня 2023 року. Фото: Roberto Schmidt /AFP

Ситуацію на полі бою в Україні та нагальні потреби ЗСУ обговорили 5 квітня телефоном міністри оборони США та України Ллойд Остін та Рустем Умєров.

Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

“Міністр оборони США Ллойд Остін ІІІ обговорив сьогодні з міністром оборони України Рустемом Умєровим розвиток ситуації на полі бою та вплив російських повітряних атак, що тривають, на цивільну критичну інфраструктуру”, – мовиться у заяві Сінгх.

Умєров та Остін в розмові підтвердили нагальність ухвалення Конгресом законопроєкту про виділення Україні фінансової допомоги США та обговорили “найбільш нагальні потреби” України.

Глава Пентагону Остін у мережі Х (колишня Twitter) написав, що сторони обговорили “нагальну потребу України в додаткових ППО та артилерійській підтримці”.

“Запит президента Байдена щодо додаткової підтримки національної безпеки залишається критичним, щоб Україна мала можливість продовжувати боротьбу з російською агресією”, – зазначив Остін.

Як писав Голос Америки, Спікер Палати представників Майк Джонсон раніше натякав на можливість швидкого розгляду пакета допомоги Україні, однак, як повідомило у середу, 3-го квітня, агентство Bloomberg, розгляд Палатою представників допомоги Україні малоймовірний до середини квітня, а можливо, й пізніше, адже спікер Джонсон досі шукає способи пом’якшити опозицію до нього крайньоправих республіканців.

Імовірно, пише Bloomberg, рішення про те, в якому напрямку й у якому форматі рухатись далі, спікер може ухвалити протягом цих вихідних, 6-7-го квітня.

Що стосується суті пакета допомоги, то Джонсон говорив про законопроєкт із певними оновленнями, який буде відрізнятися від того, який був ухвалений Сенатом у лютому цього року. Втім, команда Джонсона поки не оприлюднила конкретних напрацювань.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG