Спеціальні потреби

Через бойовиків і Росію на окупованих територіях мерзнутимуть люди - посол США в ОБСЄ


Росія та сепаратисти повинні докласти зусиль, щоб нужденні на окупованих територіях могли отримати гуманітарну допомогу по каналах міжнародних організацій. Про це у зверненні до Ради ОБСЄ заявив посол США до цієї організації Деніел Баер.

Посол США у ОБСЄ звернув увагу, що за оцінками ООН, цієї зими щонайменше 30 тисяч осіб залишаться незахищеними від стихії, якщо не отримають матеріалів для будівництва тимчасового житла.

«Спільні російсько-сепаратистські сили блокують міжнародні конвої з допомогою з 21 липня, і відмовили багатьом міжнародним організаціям у дозволах на роботу на контрольованих росіянами та сепаратистами територіях», - заявив дипломат.

Спільні російсько-сепаратистські сили блокують міжнародні конвої з допомогою

Баер також наголосив, що сепаратисти продовжують приймати так звані «гуманітарні вантажі» з Російської Федерації, які не відповідають міжнародним стандартам та порушують державний суверенітет України.

«Кожен нелегальний конвой є порушенням з боку Росії її забов'язань», - відзначив Баер.

Він також наголосив, що Україна вдається до серйозних кроків, щоб задовольнити гуманітарні потреби свого народу, співпрацює з міжнародними гуманітарними організаціями, відкриває школи та житло для переселенців та створює центри допомоги поблизу контактної лінії.

Дивіться також: Нове переселення народів: Хвиля біженців до ЄС у цифрах

Нове переселення народів: Хвиля біженців до ЄС у цифрах. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

XS
SM
MD
LG