Спеціальні потреби

ООН: через пандемію в світі різко зросла кількість голодуючих


На фото: прапори ООН та США у Нью-Йорку
На фото: прапори ООН та США у Нью-Йорку

Організація Об'єднаних Націй заявила в понеділок, що в 2020 році у світі різко зросла кількість голодуючих. Це у значній мірі обумовлено впливом пандемії COVID-19 на вартість продовольства і доступ до нього.

Як відзначає американський канал NBC News, в ООН також дійшли висновку, що голод у 2020-му році випередив темпи зростання населення, і майже 10% усіх людей тепер не мають достатньо харчів.

У щорічному звіті про продовольчу безпеку, підготовленому п'ятьма агенціями ООН, стверджується, що минулого року майже третина жителів планети не мала доступу до достатньої кількості продуктів харчування. Число голодуючих досягло 2,37 мільярда осіб, збільшившись за рік майже на 320 мільйонів чоловік. Щоб знизити рівень хронічного голоду, можуть знадобитися десятиліття.

"Три мільярди дорослих та діей залишаються без доступу до здорової дієти, переважно через надмірну вартість", - йдеться у прес-релізі ЮНІСЕФ щодо доповіді.

Найбільше постраждали Азія і Африка.

«Більше половини голодуючих - 418 мільйонів - живуть в Азії, і більше третини в Африці - близько 282 мільйонів», - сказав генеральний директор Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Цюй Дун'юй.

Особливо сильно постраждали діти. Мільйони дітей втратили шкільні обіди через закриття шкіл під час пандемії, а для багатьох це єдиний гарантований щоденний прийом їжі.

У минулому році збільшилися показники затримки росту і виснаження у дітей, а також надмірна вага, яка є наслідком поганого харчування.

Крім пандемії на світове продовольче постачання також вплинули конфлікти і зміна клімату.

За підрахунками ООН, на межі голоду перебувають близько 41 мільйона осіб в 43 країнах.

«Покінчити з голодом до 2030 року неможливо з урахуванням тієї траєкторії, по якій ми рухаємося зараз, - сказав Бізлі. - Якщо ми не займемося цими проблемами всерйоз, нас чекає масовий голод, дестабілізація націй і масова міграція».

У статті використано матеріали NBC News.

Дивіться також: Космічні перегони: що означає успішна посадка китайського Марсоходу на Червоній планеті

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG