Спеціальні потреби

Великобританія готується прийняти олімпійський вогонь


Олімпійський вогонь літніх ігор 2012-го року, які пройдуть у Лондоні, буде доставлений до Великобританії 18-го травня. У четвер, олімпійський факел був переданий британській принцесі Анні на церемонії в Афінах. У минулому принцеса сама брала участь в олімпійських змаганнях з кінного спорту.

Серед знаменитостей, які були присутні на церемонії передачі вогню, була зірка британського футболу – Дейвид Бекхем.

Факел був запалений у Греції десять днів тому. Голова оргкомітету Олімпійських ігор в Лондоні Себастьян Коу порівняв прибуття вогню в країну проведення змагань із сигнальним ріжком, який скликає спортсменів із понад 200 країн.

На території Великобританії олімпійський вогонь буде пронесено шляхом завдовжки майже 13 тисяч кілометрів. Вогонь вирушить у дорогу в суботу з південно-західного кордону країни.

Олімпійська естафета завершиться 27-го липня, у день відкриття змагань, коли від факела буде запалено вогонь у чаші лондонського стадіону.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG