Спеціальні потреби

Трамп обирає нового голову Федерального резерву США


"Я оголошу своє рішення протягом наступного достатньо короткого проміжку часу", - заявив Трамп, коментуючи можливе призначення нового голови Федеральної резервної системи США (центрального банку країни).

Крім теперішнього очільника Федерального резерву Джанетт Єллен, Трамп розглядає ще чотири можливі кандидатури на цю посаду.

Проти продовження роботи Єллен на посаді виступили консерватори в Палаті представників, повідомляє Bloomberg. Конгресмен Воррен Дейвидсон, республіканець з Огайо і член консервативної групи конгресменів House Freedom Caucus збирає підписи під листом від Фінансового комітету Палати представників проти перепризначення Єллен. Дейвидсон вважає, що політика Єллен на чолі Федерального резерву призвела до «сповільнення економічного зростання», пише видання.

Найбільші шанси замінити Єллен має Кевін Ворш, твердить CNN Money.

Досвідчений службовець центрального банку, він є радником компаній Wall Street. "В свої 47 років він блискуче та майстерно підтримує соціальну комунікацію, має міцні зв’язки в Вашингтоні і є одним з наймолодших членів ряду найбільш ексклюзивних гольф-клубів США. Його дружина – донька мільярдера Рональда Лаудера – близького друга президента», зазначає видання.

"Ніхто не бореться потужніше за Кевіна Ворша", - пише аналітик компанії Cowen & Co., повідомляє CNN.

Термін Єллен на посаді закінчується в лютому. Однак, якщо її не буде перепризначено, вона стане лише третім за всю історію головою Федерального резерву, який протримався на цій посаді лише один термін.

Дивіться також: Українські ветерани прибули до Вашингтона для участі у марафоні морської піхоти.

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG