Спеціальні потреби

"Ми робимо все, що в наших силах", щоб допомогти Україні. В Білому домі реагують на нову атаку Росії


Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр виступає під час щоденного брифінгу для преси у Вашингтоні, 7 травня 2024 року. Фото AFP
Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр виступає під час щоденного брифінгу для преси у Вашингтоні, 7 травня 2024 року. Фото AFP

Сполучені Штати роблять усе можливе, щоб забезпечити Україну усіма необхідними засобами для захисту від російської агресії. Так речниця Білого дому Карін Жан-П'єр відреагувала на масовану російську атаку по енергетичній інфраструктурі України 8 травня.

"Ми говорили про наші занепокоєння протягом останніх більш ніж двох років, щодо того, що росіяни роблять із енергосистемою. Наша позиція чітка - ми хочемо бути впевненими, що надаємо Україні належну безпекову допомогу для її захисту у відсічі агресії Росії. Ми робимо все, що в наших силах", - заявила Жан-П'єр під час спілкування із журналістами на борту президентського літака.

Речниця Білого дому запевнила, що США й "надалі забезпечувати українців тим, що їм потрібно для захисту". І підкреслила важливість схвалення Конгресом додаткового фінансування Україні і союзникам.

У День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Росія здійснила масований ракетний удар по українській енергетичній інфраструктурі, використавши 55 ракет та 21 безпілотник, повідомили у ЗСУ. В енергетичній компанії ДТЕК заявили, що атака поцілила у три теплоелектростанції.

Раніше посолка США в Україні Бріджит Брінк також відреагувала на обстріл.

"Ми притягнемо Росію до відповідальності за її незаконну війну”, - написала Брінк у соцмережі X.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG