Спеціальні потреби

Обама оголосив Колорадо зоною стихійного лиха


У п'ятницю президент США має намір відвідати штат Колорадо, щоб оцінити збитки, нанесені великими пожежами, що знищили сотні будинків та гектарів сільськогосподарських угідь. Від вогню загинула, принаймні, одна людина.

За заявами влади, 346 будинків були зруйновані, починаючи з вівторка, коли пожежа в каньйоні Вальдо раптово вийшола з-під контролю. Близько 36 тисяч осіб були евакуйовані в Колорадо-Спрінґс, другому за величиною місті штату. Шеф міської поліції повідомив журналістам, що під руїнами одного із згорілих будинків було виявлено тіло людини. Раніше поліція отримала інформацію, що двоє мешканців цього будинку пропали безвісти.

Оголошення штату зоною лиха дозволяє скерувати федеральні кошти на допомогу постраждалим внаслідок пожежі у каньйоні Вальдо та на півночі Колорадо. Вогонь знищив 257 будинків і став причиною загибелі однієї жінки раніше цього місяця.

Пожежа розпочалася 23-го червня в Національному парку Пайк і охопила понад 6 тисяч гектарів землі. Вогонь спалахнув після кількох спекотних днів, коли температура сягала 37 градусів і сильні вітри сприяли поширенню стихії. Локалізувати вогонь вдалося на 15% території. Пожежникам допомогло зниження температури і послаблення вітру.

Пожежі в Колорадо стали одними з декількох великих природних пожеж, що охопили значну частину території західних штатів США за останні тижні. У сусідньому з Колорадо штаті Юта в результаті стихії загинула одна людина.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG