Спеціальні потреби

У штатах Колорадо і Нью-Мексико пожежники борються з вогнем


До американського штату Колорадо буде надіслано більшу кількість пожежників. Великі пожежі в тому штаті вже пошкодили або знищили щонайменше 100 будинків і спричинили смерть однієї людини.

У понеділок ввечері органи влади підтвердили, що серед залишків будинку у повіті Ларімер пожежники знайшли тіло 62-річної жінки. Це сталося за понад 160 кілометрів на північний захід від адміністративного центру Колорадо – міста Денвер. Пожежники кажуть, що два попередження, залишені на автовідповідачі, радили Лінді Стедмен негайно залишити будинок. У заяві, яку зробила її родина, сказано, що «вона загинула в будинку, який дуже любила».

У вівторок ще 200 пожежників приєднаються до 400 пожежників, що борються із стихійним лихом. Дотепер пожежа знищила понад 16 тисяч гектарів площі і змусила сотні людей залишити свої доми. Пожежа, яка почалася в суботу від блискавки, є третьою найбільшою пожежею в історії штату Колорадо. У боротьбі з вонем беруе участь понад 10 літаків, у цьому числі п’ять великих літаків-цистерн.

Тимчасмом у недалекому штаті Нью-Мексико пожежники борються з пожежею, яка вже знишщила понад 14 тисяч гектарів площі і понад 35 будинків. Її також викликала блискавка понад тиждень тому.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG