Спеціальні потреби

Обама підписав ратифікаційний документ за Договором про СНО


Президент Барак Обама підписує ратифікаційний документ
Президент Барак Обама підписує ратифікаційний документ

У середу у Білому домі президент США Барак Обама підписав закон про ратифікацію нового договору з Росією щодо скорочення статегічних наступальних озброєнь.

Договір офіційно ввійде в силу у суботу коли сторони обміняються підписаними документами. У церемонії, яка відбудеться за лаштунками Мюнхенської конференції з питань безпеки 4-6 лютого, візьмуть участь державний секретар США Гілларі Клінтон і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Договір передбачає скорочення кількості ядерних боєголовок далекого радіусу дії, яких кожна сторона може посідати, від 2200 до 1550.

Укладення нового Договору про СНО було однією з головних цілей закордонної політики президента Обами і частиною заходів його адміністрації щодо «перезавантаження» відносин США з Росією. Чинність попередньої угоди з 1991 року вигасла у грудні 2009 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG