Спеціальні потреби

Обама: «Ісламську державу» не можна подолати без угоди в Сирії


Барак Обама на саміті АТЕС у Манілі
Барак Обама на саміті АТЕС у Манілі

Президент США Барак Обама вважає, що зусилля подолати «Ісламську державу» не матимуть успіху до часу досягнення політичної угоди в Сирії. Він також каже, що угода не повинна залишити президента Башара Асада на посаді.

Таку заяву Обама зробив у четвер при нагоді конференції Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва на Філіппінах.

Окремо Ассад заявив італійському телебаченню, що жоден політичний процес для покладення краю громадянської війни не може розпочатися, коли «терористи» окупують частини Сирії. Сирійський президент у минулому користувався терміном «терористи» на означення як «Ісламської держави», так і підтримуваних Заходом повстанців, які виступають проти режиму Асада.

Міжнародні представники вже протягом трьох років намагаються знайти шлях для закінчення конфлікту в Сирії, в результаті якого вже загинуло щонайменше 250 тисяч людей. У центрі уваги міжнародних зусиль є політичні зміни, але сторони не можуть погодитись щодо ролі Асада в цьому процесі.

Сполучені Штати та інші західні країни, які підтримують повстанців, наполягають, що Асад мусить залишити посаду, тоді як союзники Асада виступають проти цих пропозицій.

Дивіться також: Включення: Стрілянина у Сен-Дені, Франція

Включення: Стрілянина у Сен-Дені, Франція. Що відбулось? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG