Спеціальні потреби

Обама оголосить плани боротьби з Ісламською державою


Президент Барак Обама
Президент Барак Обама

Президент США Барак Обама планує телевізійний виступ у середу щодо планів боротьби з наступом бойовиків Ісламської держави Іраку та Леванту на Близькому Сході.

У Білому домі сказали, що президент розповість про загрозу, яку становлять бойовики, та свій план «ослаблення та зрештою знищення» Ісламської держави.

У вівторок Обама зустрівся з державним секретарем Джоном Керрі, щоб обговорити можливі військові заходи, зокрема імовірність завдання ракетних ударів по опорних пунктах бойовиків від Іраку до Сирії. Президент Обама вже виключив використання американської піхоти.

Опитування громадської думки засвідчили, що дедалі більше американців підтримують ракетні удари по Ісламській державі, особливо після кадрів обезголовлення бойовиками двох американських журналістів.

Частина американців і деякі конгресмени висловлюють занепокоєння розширенням американської військової присутності на Близькому Сході в час, коли США згортають свою 13-річну війну з Талібаном в Афганістані.

Обама сказав, що має повноваження «іти в наступ» на Ісламську державу. Проте дехто з американських конгресменів закликав докладно розглянути в Конгресі американську політику в регіоні перед тим, як починати будь-яку операцію в Сирії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG