Спеціальні потреби

Барак Обама закликав подбати про найбільш незахищених під час пандемії коронавірусу


Barack Obama
Barack Obama

Колишній президент США Барак Обама закликав політиків подбати передусім про уразливі громади при ухваленні рішень по боротьбі з пандемією коронавірусу.

«Ми не можемо заперечувати факт, що расові та соціально-економічні фактори впливають на те, кого вірус вражає найбільше. Це нагадування для наших політиків думати передусім про найбільш уразливі громади при прийнятті рішень», – написав у себе в Твіттері Обама.

Водночас, низка законодавців та правозахисників закликали Центри з контролю та профілактики захворювань опублікувати дані про те, як вірус вражає представників різних рас. Раніше кілька місцевих урядів опублікували дані про те, що коронавірус вражає більше громади чорношкірих та латиноамериканців. Станом та минулий тиждень 70% смертей від коронавірусу у Луїзіані – афроамериканці, хоча ця громада становить лише 32% відсотка населення штату.

Дивіться також: Потужний грозовий фронт накрив південь та схід Сполучених Штатів

Потужний грозовий фронт накрив південь та схід Сполучених Штатів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG