Спеціальні потреби

Обама прибув у Кенію з офіційним візитом (ОНОВЛЕНО)


Президент США Барак Обама у четвер вирушив з Вашингтона з офіційним візитом до Африки. Цього разу він відвідає батьківщину свого батька – Кенію, та Ефіопію.

Головними темами під час цього візиту будуть питання безпеки та торговельно-економічного співробітництва.

У Кенію Барак Обама прибув у п’ятницю ввечері. У суботу він візьме участь у Глобальному саміті підприємництва, який проходитиме в Найробі. За словами оглядачів, з часу приходу Обами до влади, Сполучені Штати поступились Китаю як найбільшому торговельному партнеру Африки.

У столичному Найробі посилено заходи безпеки. За останні два роки Кенія чимало потерпала від рук терористів, серед найбільш гучних нападів – захоплення студентського містечка міста Ґарісса 2 квітня цього року, коли загинуло 148 людей. Зростання рівня насильства посилило міжнародний тиск на президента Кенії Угуру Кеньятту, з яким Обама планує зустрітися в ході свого візиту.

У неділю Обама стане першим президентом США, котрий відвідає Ефіопію. Згідно з планами, він зустрінеться з прем’єр-міністром і виступить перед представниками Африканського Союзу, штаб-квартира якого розташована в Аддіс-Абебі.

Правозахисні організації закликали президента Обаму, під час відвідин обох країн, підняти питання захисту прав людини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG