Спеціальні потреби

Вікторія Нуланд закликала до повного виконання Мінських угод


Вікторія Нуланд (архівне фото)
Вікторія Нуланд (архівне фото)

Помічниця держсекретаря США виступила на слуханнях у Сенаті, в ході яких заявила, що Мінські домовленості залишаються найкращим шансом на мир у Східній Україні.

Найбільш серйозними викликами для України залишаються російська окупація Криму та необхідність відновлення суверенітету Донбасу шляхом повної імплементації Мінських угод від вересня 2014 і лютого 2015 років.

Про це заявила помічниця державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд на слуханнях у Сенаті Конгресу США.

​За словами Нуланд, ці угоди залишаються найкращим шансом на мир в Східній Україні. Виступаючи у вівторок перед сенатським комітетом з міжнародних відносин, Вікторія Нуланд сказала, що Сполучені Штати продовжують тісно співпрацювати з Україною, Росією, Німеччиною і Францією, щоб домогтися повної імплементації Мінських угод.

Як заявила Нуланд, уряд і Верховна Рада України повинні об'єднати зусилля і провести програму реформ, яка виконає вимоги «Революції гідності» на Майдані: вільний від корупції уряд, службовці якого працюють на благо українського народу, а не експлуатують його в своїх інтересах і доводять до злиднів.

Здатність США і світової спільноти продовжувати підтримувати Україну залежить від готовності її лідерів піклуватися, в першу чергу, про інтереси країни і народу, підкреслила помічник держсекретаря США.

Всі, хто називає себе реформаторами, повинні домогтися консенсусу в підтримку агресивних заходів «щодо боротьбі з корупцією, відновлення справедливості і лібералізації економіки», - уточнила Вікторія Нуланд.

Дивіться також: На ключову слабкість "Мінська" вказала екс-радник голови Пентагону

На ключову слабкість "Мінська" вказала екс-радник голови Пентагону. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG