Спеціальні потреби

Держдепартамент США висловив розчарування рішенням у справі Тимошенко


Під час брифінгу у Державному департаменті, відповідаючи на запитання про реакцію США на рішення суду в Україні відхилити касацію ув'язненого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на вирок у "газовій справі, речниця Держдепу Вікторія Нуланд сказала:

«Ми, очевидно, розчаровані цим рішенням. Ми, як знаєте, неодноразово висловлювали занепокоєння з приводу політично мотивованих переслідувань лідерів опозиції і попереднього уряду в Україні, у тому числі екс-прем’єра Юлії Тимошенко та колишнього глави МЗС Юрія Луценка. Ми надалі наполягатимемо на тому, щоб влада України звільнила пані Тимошенко та інших членів (попереднього уряду) і відновила їх у політичних та громадянських правах».

У відповідь на запитання чи українська влада може назвати таку реакцію США втручанням у юридичну систему країни Вікторія Нуланд зазначила, що при розгляді цих справ США вже висловлювали заклопотаність у зв'язку з тим, яким чином вони велися, щодо доказової бази, юридичного процесу, ставлення до особистостей.

«Ми говоримо не тільки про одну подію там», зазначила Нуланд, «ми говоримо про те, як в цілому правосуддя було застосовано в цих справах. Ми стурбовані тим, що вони були політично мотивовані і не відповідають українським законам».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG