Спеціальні потреби

США вчать українських військових застосовувати нові системи озброєння - Army.mil


Новий центр бойової підготовки було організовано за допомоги Національної гвардії Каліфорнії на Заході України, повідомляє видання американської армії Army.mil. Це дозволить краще підготувати українські підрозділи до надання адекватної відповіді сепаратистам на Донбасі, а також до використання сучасних видів озброєння.

Збройні сили України стають сильнішими з кожним днем – з точки зору логістики, обороноздатності та розбудови потужностей
Нік Дукич

Новий центр знаходиться в Яворові разом з Міжнародним центром миротворчості та безпеки, пише Army.mil. «В Яворові – потужний тренувальний майданчик, тому база була в наявності», - сказав командувач бойового підрозділу 79-ї піхотної бригади США полковник Нік Дукич, який ініціював створення центру після того, як в 2015 році з 54 військовослужбовцями відвідав Україну в рамках 24-річної програми партнерства національних гвардій України та США.

Вони (бригади ЗСУ - ГА) здатні утримувати оборону, починати інтеграцію нових систем озброєння і виправляти деякі прогалини логістики, які ці бригади мали після прибуття на Донбас
Нік Дукич

Дукич високо оцінив готовність українських наземних військ: «На рівні бригад, вони – видатні. Вони здатні утримувати оборону, починати інтеграцію нових систем озброєння і виправляти деякі прогалини логістики, які ці бригади мали після прибуття на Донбас. Я бачу, що збройні сили України стають сильнішими з кожним днем – з точки зору логістики, обороноздатності, та розбудови потужностей».

Фінансування української армії було занедбане більше 20 років, але країна мобілізує свою оборонну промисловість, залучає нові можливості і зосереджується на розвиткові офіцерського та сержантського складу
Army.mil

55-денна програма навчання проводиться на ротаційній основі і включає особисті та групові тренування, з наголосом на лідерських якостях, роботі в команді, синхронізації використання бойової зброї, напрацювання взаємодії.

Після таких ротацій, українські підрозділи повертаються до бою. Через 60-90 днів солдатів з кожної ротації опитують стосовно ефективності навчання. «З опитувань ми дізнаємось, які нові прийоми застосовує ворог, щоб дізнатись як можна адаптувати тренування», повідомляє Дукич.

Фінансування української армії було занедбане більше 20 років, але країна мобілізує свою оборонну промисловість, залучає нові можливості і зосереджується на розвиткові офіцерського та сержантського складу, відзначає Army.mil. «Вони наздоганяють, одночасно беручи участь в конфлікті», - зазначає Дукич.

Дивіться також: На борту есмінці USS Fitzgerald виявлено 7 тіл зниклими безвісти моряків після зіткнення з комерційним судном

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG