Спеціальні потреби

Весс Мітчелл, наступник Нуланд. «Європа у вогні. Росія залишається хижаком», - казав він в 2016


Весс Мітчелл
Весс Мітчелл

Наступником Вікторії Нуланд на посаді помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії став співзасновник та керівник аналітичного центру СЕРА, техасець Весс Мітчелл. Його остаточне затвердження відбулось в Держдепартаменті 2 листопада.

Укріплення східного флангу НАТО та твереза політика щодо Росії – такі пріоритети своєї роботи на новій посаді оголосив Мітчелл протягом слухань в Сенаті, присвяченим його затвердженню.

"Моїм першим пріоритетом буде надати практичного змісту словам президента та держсекретаря про підтримку Америкою Статті 5 статуту НАТО", - йдеться у виступі Мітчелла під час слухань.

Він підкреслив важливість того, щоб "союзники, особливо на передній лінії між Балтійським та Чорним морями" знали, що "захист Заходу базується на цьому непохитному положенні".

Весс Мітчелл також закликав тверезо дивитись на Росію. "Уряд Росії має розуміти, що повернення до нормальних відносин неможливе допоки вона нападає на сусідів, порушує права людей та намагається зруйнувати довіру до установ Америки і наших союзників", - заявив посадовець.

"Я буду закликати Москву припинити дестабілізуючі дії в Україні, Грузії, Молдові та на Балканах, припинити підтримувати ворожі режими в Сирії та Ірані", - заявив Мітчелл на слуханнях про свої пріоритети на посаді.

В центрі уваги Мітчелла буде весь спектр гібридного протистояння з Росією. Зокрема, він наголосив, що буде підтримувати зусилля "зі зниження вразливостей наших союзників та партнерів до корупції, дезінформації та інших форм ворожого впливу, який Росія застосовує, щоб послабити їх установи та громадянське суспільство".

Мітчелл провів більшу частину своєї кар’єри в Центрі аналізу європейської політики (CEPA), який має офіси в Вашингтоні та Варшаві.

Європа у вогні. Росія залишається хижаком
Весс Мітчелл заявив виступаючи в Atlantic Council в 2016

В 2015 році Мітчелл та СЕРА на замовлення Пентагону зробили дослідження, яке рекомендувало перевести присутність НАТО та "стаціонарного обладнання" ближче до Росії, щоб захистити Польщу, Литву, Естонію та Латвію, повідомляє AllGov.

"Європа у вогні. Росія залишається хижаком", - говорив Мітчелл виступаючи в аналітичному центрі США Atlantic Council в 2016 році. - Через два роки після агресії в Україні ми все ще шукаємо ефективний механізм стримування на сході НАТО".

"В Державному департаменті помічник держсекретаря вважається високою і дуже важливою посадою. Поточна адміністрація США довгий час не заповнювала ці посади", - прокоментував призначення Тібор Нагі, проректор університету Техасу, випускником якого є Весс Мітчелл.

Мітчелл планує зробити свій перший міжнародний візит до України. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України за результатами зустрічі міністра Данилюка з Вессом Мітчеллом в жовтні, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Дивіться також: Тиск не спиняє антикорупційних активістів України - Гельсінська комісія. Ексклюзивне інтерв’ю

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG