Спеціальні потреби

Лідер КНДР і його дружина відвідали відкриття парку розваг у Пхеньяні


Державне телебачення Північної Кореї повідомило, що загадкова жінка, яка останнім часом з’являлася на публіці з лідером країни Кім Чен Ином, є його дружиною.

У повідомленні зазначається, що Кім Чен Ин і його дружина «товаришка Лі Соль Ю» відвідали відкриття парку розваг у Пхеньяні. Це вперше, що державні засоби масової інформації КНДР повідомляють про дружину північнокорейського лідера.

Кім Чен Ин очолив Північну Корею в грудні минулого року після смерті його батька Кім Чен Іра, який правив країною 17 років.

Тим часом, у доповіді аналітичного центру «Міжнародна кризисна група» (International Crisis Group) зазначається, що незважаючи на несподіване звільнення цього місяця командувача збройних сил Північної Кореї, явних ознак змови з метою повалення Кіма - нема.

Старший аналітик центр сказав Голосу Америки, що він не бачить жодних «суттєвих змін у політиці» Північної Кореї у майбутньому і, що «у руках Кіма вся повнота влади».

У доповіді попереджається, що Пхеньян може здійснити випробування ракет далекого радіусу дії або ядерного пристрою у намаганнях посилити імідж Кіма, як правителя країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG