Спеціальні потреби

Кім Чен Ина призначено маршалом армії КНДР


Лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину присвоєно звання маршала. Таким чином, молодий керівник КНДР офіційно став верховним головнокомандувачем північнокорейської армії.

У середу, у спеціальному бюлетені державних ЗМІ зазначено, що рішення про присудження чергового звання Кім Чен Ину ухвалили "вищі військові, урядові та політичні діячі" країни.

Цього тижня, державне телебачення Північної Кореї повідомило про зміну військового керівництва країни. Соратник і головний радник Кім Чен Ина, Лі Ен Хо, несподівано звільнився з посади начальника генерального штабу Корейської народної армії за станом здоров’я. На його місце політбюро призначило менш відомого на Заході чиновника віце-маршала Хен Ен Чхоля, який отримав генеральське звання лише 2 роки тому.

Звання маршала було удостоєно і батька Кім Чен Ина, Кім Чен Іра, який помер у березні 2011 року.

Аналітики висловлюють погляд, що зміни у військовому керівництві КНДР мають на меті зміцнення статусу Кім Чен Ина як глави держави.

Армія Північної Кореї налічує близько 1,2 мільйона військовослужбовців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG