Спеціальні потреби

Присуджено Нобелівську премію з фізики


Нобелівський комітет оголосив лауреатів премії з фізики
Нобелівський комітет оголосив лауреатів премії з фізики

Нобелівська премія з фізики була присуджена американським вченим за їхні «відкриття зростання швидкості розширення Всесвіту» шляхом спостереження за новими зірками.

Нагорода розміром у півтори мільйона доларів буде розділена між американцями Солом Перлмуттером, Адамом Райссом та австралійцем Браяном Шмідтом. Шведська королівська академія наук заявила, що відкриття цих вчених «допомогли припідняти завісу у дослідженні Всесвіту, який здебільшого все ще невідомий науці».

Також, за результатами надзвичайного засідання, вперше в історії вручення Нобелівських нагород, було вирішено присудити Нобелівську премію посмертно. Напередодні з`ясувалося, що один з лауреатів Нобелівської премії з медицини та фізіології – канадієць Ральф Стайнман – помер за три дні до оголошення результатів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG