Спеціальні потреби

Лауреатами Нобелівської премії з медицини стали дослідники імунної системи


Нобелівську премію з медицини було присуджено трьом науковцям за їхню роботу у дослідженнях імунної системи. Лауреатами було визнано Брюса Бойтлера із Сполучених Штатів, Жюля Гофмана із Люксембургу та Ральфа Cтайнмана із Канади. Однак Нобелівський комітет у Стокгольмі може переглянути своє рішення, оскільки стало відомо, що один із лауреатів помер три дні тому. Канадієць Ральф Cтайнман помер від раку підшлункової залози.

Cтайнман мав отримати половину винагороди, яка становить майже 1,5 мільйона доларів. Іншу половину мали розділити між собою Бойтлер і Гофман. Поки що не відомо, як буде розділено премію, оскільки Нобелівський комітет не видає нагород посмертно.

У вівторок Шведська королівська академія наук назве нобелівського лауреата з фізики, а в середу – з хімії, а у п’ятницю буде оголошено лауреата Нобелівської премії миру.

Нобелівську премію заснував багатий шведський промисловець Альфред Нобель, який винайшов динаміт. Його перші премії були присуджені у 1901-му році.

Нобелівську премію миру отримав 91 лауреат. У 19 випадках комітет не міг визначити кандидатів, які б відповідали критеріям нагороди.

Найбільшою кількістю нагород був відзначений Міжнародний комітет Червоного Хреста, який отримав три нобелівські премії.

Лише один лауреат премії миру відмовився від нагороди. У 1973-му році в'єтнамський політик Ле Дик Тхо, якого було номіновано разом із державним секретарем США Генрі Кіссінджером, відмовився від Нобелівської премії миру.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG