Спеціальні потреби

КНДР не виживе зі своєю ядерною зброєю – президент Пак Кин Хє


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин доручив своїм збройним силам застосувати ядерну зброю в «будь-яку хвилину», повідомили державні засоби масової інформації Це найновіша гнівна реакція у відповідь на додаткові санкції проти КНДР.

Згідно з повідомленням інформаційного агентства новин Кореї, Кім також погрозив вдатися до «превентивної атаки» проти ворогів Північної Кореї, кажучи, що нинішня ситуація на Корейському півострові дуже небезпечна.

Загострення риторики з боку Північної Корей сталося у відповідь на одностайне рішення Ради Безпеки ООН про накладення ряду нових санкцій проти Пхеньяна за його недавньо проведені ядерні та ракетні випробування.

Північна Корея часто погрожує вдатися до ядерних ударів у час збільшення напруження. Але експерти ставлять під сумнів те, чи Північна Корея здатна накласти ядерну боєголовку на ракети великої дальності.

У четвер Північна Корея запустила шість ракет короткої дальності зі свого східного узбережжя. Про це повідомило Міністерство оборони Південної Кореї, яке також заявило, що ракети подолали дистанцію до 150 кілометрів, після чого впали у море.

Тимчасом у п’ятницю президент Південної Кореї Пак Кин Хє заявила, що її країна мусить дати ясно зрозуміти, що режим Північної Кореї не виживе, якщо не відмовиться від своєї ядерної програми.

Президент Пак заявила про це в телевізійній промові до нових нових військових офіцерів.

Дивіться також: На ключову слабкість "Мінська" вказала екс-радник голови Пентагону

На ключову слабкість "Мінська" вказала екс-радник голови Пентагону. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG