Спеціальні потреби

Від вибухів у північному районі Нігерії загинуло 12 людей


У місті Кано, що на півночі Нігерії, сталося кілька вибухів, від яких загинуло щонайменше 12 людей. Згідно з повідомленнями, інцидент стався в понеділок ввечері біля бару в переважно християнській частині міста, відомій як Сабон Ґарі. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаки.

Від вибуху на автобусному вокзалі у цьому самому районі цього року загинуло 20 людей.

Нігерійські органи влади ведуть боротьбу з ісламістським угрупованням Боко Гарам, яке хоче накинути сувору форму ісламських законів у північному районі країни, де переважає мусульманське населення.

У травні цього року президент Ґудлак Джонатан оголосив надзвичайний стан і надіслав додаткові військові підрозділи до трьох північних штатів. Проте атаки екстремістів продовжувались. Щонайменше три із них були скеровані проти шкіл минулого року.

Угруповання Боко Гарам звинувачують у відповідальності за смерть кількох тисяч людей від 2009 року. Правозахисні організації кажуть, що збройні сили країни також вбили кількасот людей, серед яких було багато цивільних, щоб придушити екстремістське угруповання.

Мовою гауса назва Боко Гарам означає «західна освіта – гріховна».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG