Спеціальні потреби

Нігерія: пірати звільнили російських моряків і їх естонського колегу


Пірати звільнили шістьох російських моряків і громадянина Естонії, викрадених при захопленні у жовтні судна у водах біля узбережжя Нігерії.

У заяві французького власника судна, компанії Bourbon, зазначається, що моряки перебувають у доброму стані, незважаючи на «важкі умови», в яких вони утримувалися і, що вони залишать Нігерію через кілька днів після лікарських оглядин.

Компанія відмовилася сказати, чи сплачено викуп за звільнення моряків з піратського полону.

Викрадення відбулося 15 жовтня в районі дельти Нігеру, коли озброєні люди атакували судно Bourbon Liberty 249, захопили моряків і зникли.

Розробка нафтових родовищ в цьому районі ведеться понад 50 років, але, незважаючи на те, що уряд Нігерії отримує від цього мільярди доларів, багато місцевих мешканців живуть у злиднях, не маючи доступу до медичного обслуговування, освіти або роботи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG