Спеціальні потреби

ВМФ Данії звільнив 16 заручників сомалійських піратів


Сомалійські пірати
Сомалійські пірати

Представники військово-морського флоту Данії заявили, що вони звільнили 16 заручників, яких утримували сомалійські пірати. Але під час операції порятунку двоє заручників загинуло.

Військовий корабель «Абсалон» відкрив вогонь та захопив піратське судно, яке намагалося відійти від узбережжя Сомалі у понеділок, згідно з повідомленням ВМФ Данії. Команда «Абсалону» знайшла на судні 17 піратів та 18 заручників. Двоє із заручників мали сильні поранення та померли, незважаючи на те, що їм була надана медична допомога. З’ясування обставин поранень та смерті двох моряків тривають
.
Військові кораблі кількох країн патрулюють води біля узбережжя Сомалі, намагаючись зупинити піратів, які захоплюють судна в Аденській протоці. Сомалійські пірати заробили вже сотні мільйонів доларів, отримуючи викуп за своїх заручників. Але протягом останніх місяців випадки захоплення суден трапляються все рідкіше. Аналітки бачать причину у тому, що на торговельних та вантажних суднах посилено заходи безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG