Спеціальні потреби

Канада повертається до переговорів NAFTA


Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд приєдналась до переговорів, що проводять США та Мексика стосовно угоди про вільну торгівлю.

Канада перебуває під тиском прийняти нові умови торгівлі після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що він може розірвати угоду NAFTA (Північноамериканську угода про вільну торгівлю), а замість неї працюватиме "торговельна угода між США та Мексикою", повідомляє Reuters.

Для того, щоб терміново взяти участь у переговорах, Фріланд мусила скасувати візит до України, повідомляють українські ЗМІ з посиланням на МЗС Канади.

Дивіться за темою: Трамп заявив, що розірве Північноамериканську угоду про вільну торгівлю між США, Канадою та Мексикою

За словами Трампа, після "порозуміння" між США та Мексикою нова угода переформатує торговельну домовленість 24-річної давнини. Стару угоду Трамп називав "катастрофою". Деталі "торговельної угоди між США та Мексикою" поки невідомі.

У вівторок міністр фінансів США Стівен Мнучин повідомив CNBC, що, на його переконання, Сполучені Штати можуть досягти торговельної угоди і з Канадою цього тижня.

"Ринки США та Канади дуже взаємопов'язані, - заявив Мнучин. – Їм важливо мати цю угоду і для нас важливо отримати цю угоду".

Переговори між трьома партнерами, щорічний обсяг торгівлі яких становить 1 трильйон доларів тривають вже достатньо довго.

Речник Фріланд зазначив, що Канада підпише нову угоду лише якщо вона угода буде вигідною для країни.

"Ми підпишемо нову угоду NAFTA, яка є корисною для Канади і доброї для середнього класу", - заявляв прес-секретар міністра закордонних справ Канади Адам Остін. Також він наголошував, що "підпис Канади є обов'язковим".

Якщо переговори з Канадою не завершаться до кінця цього тижня, Трамп планує повідомити Конгресу, що він досяг угоди з Мексикою, але відкритий до приєднання Канади.

Дивіться також: Два професійні відео-геймери стали жертвами стрілянини на гральному турнірі у Флориді

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG