Спеціальні потреби

США: високопосадовець Пентагону пішов у відставку після скандалу навколо авіаносця


в.о. міністра ВМС США Томас Молді
в.о. міністра ВМС США Томас Молді

Виконувач обов’язків міністра військово-морських сил США Томас Модлі подав у відставку на тлі скандалу, пов’язаного зі спалахом коронавірусної інфекції на авіаносці «Теодор Рузвельт».

Про відставку Модлі повідомив міністр оборони США Марк Еспер. Він сказав, що Модлі пішов у відставку за власним бажанням «в інтересах Військово-морських сил і моряків». Виконувачем обов’язків міністра Військово-морських сил США зі схвалення президента Трампа призначений Джеймс Макферсон, написав Еспер у твітері.

Минулого тижня Модлі звільнив командира авіаносця «Теодор Рузвельт» Бретта Крозьє після публікації листа, в якому капітан просив ВМС вжити термінових заходів для стримування спалаху COVID-19 на кораблі з екіпажем близько п’яти тисяч людей.

Крозьє наполягав на евакуації з корабля всіх військовослужбовців після того, як на судні стався спалах захворювання. «Ми не на війні. Моряки не повинні вмирати», – написав він в електронному листі, витяги з якого потрапили в пресу. Модлі звинуватив капітана в тому, що документ став надбанням гласності. За його словами, Крозьє викликав непотрібну «паніку» і «продемонстрував вкрай погану здатність оцінювати ситуацію в розпал кризи».

Авіаносець «Теодор Рузвельт» перебуває в порту на острові Гуам, 80% членів екіпажу вже пройшли тести на коронавірус. У 230 моряків він показав позитивний результат.

Передрук з "Радіо Свобода"

Дивіться також: Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020. Відео

Як пандемія Covid-19 змінила вибори у президенти CША 2020. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG